header_foto_05.jpg

Waarom NT2 leren met Marieke?

Met Marieke leer je allereerst goed Nederlands. Je geeft aan wat je wilt leren en de training wordt hierop aangepast. Samen met Marieke kies je zelf je lesmethode, zodat deze aansluit op jouw wensen. Tijdens de lessen wordt ook ander relevant materiaal ingezet, zodat je maximaal uitgedaagd wordt om te leren. Niet alleen in, maar vooral ook buiten de les. Hierdoor zijn de lessen niet alleen heel effectief, maar wordt Nederlands leren ook superleuk!

Wie is Marieke?

Ze zal zichzelf even voorstellen: 2020 04 HBFotografie Thuis Portret de Ruiter 3 2

"Ik ben Marieke de Ruiter, gecertificeerd Docent NT2 in het volwassenenonderwijs. Na jarenlang veel vrijwilligerswerk te hebben gedaan op het gebied van taal, voor verschillende organisaties, begon het me steeds duidelijker te worden dat ik graag docent NT2 wilde worden. Toen ik de kans kreeg om de NT2-docentenopleiding van VU/ Windesheim te volgen heb ik die dan ook met beide handen aangegrepen. De opleiding zelf was hard werken, maar vooral ook genieten van alle nieuwe dingen die ik mocht leren en meteen in praktijk kon brengen tijdens een stage. 

Inmiddels geef ik al een aantal jaren met veel plezier les aan allerlei heel verschillende mensen. Al deze mensen hebben één ding gemeen: ze zijn super gemotiveerd om de Nederlandse taal te leren! Dat maakt dat het lesgeven mij veel voldoening geeft. Tegelijk motiveert het mij ook weer om zelf te blijven leren en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied. Dit doe ik door vakliteratuur te lezen, cursussen te volgen, (online)congressen bij te wonen en te sparren met andere NT2-docenten. En natuurlijk ook door te reflecteren op de ervaringen die ik opdoe tijdens de lessen zelf. Want mijn cursisten leren niet alleen van mij, ik leer ook veel van hen!"

 Contact

Je kunt contact opnemen met Marieke via: CRKBO Docent

Telefoon: 06 - 17 63 83 31

Email: marieke@nt2lerenmetmarieke.nl